Är ryska bombare korrekta?

I ett uttalande i samband med öppnandet av den årliga tekniska konferensen med arméns stabschefer sa den ryska försvarsministern Sergei Choïgou att ryska bombplan nu kan att släppa släta bomber med en "noggrannhet på 10 till 15 m", dvs genomsnittlig noggrannhet för GPS-styrda bomber som används i västerländska arméer, såsom den amerikanska JDAM eller den franska A2SM (i GPS-version). Han tillade att denna precision uppnåddes med hjälp av nya observationssystem och demonstrerades under interventionen i Syrien.

Vi kan legitimt undra över sanningsenligheten i ministrens uttalanden, särskilt när vi såg de första videoklippen om de ryska bombningarna i Syrien, som utmanades av deras brist på precision. Dessutom strider detta uttalande mot andra tidigare uttalanden och argumenterar för att det ryska flygvapnet snabbt måste öka sin kapacitet när det gäller guidad flygvapen, missiler och bomber.

Så är detta en ny överdrift som de ryska myndigheterna brukar? Verkligheten är, som ofta, lite mer komplicerad.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Strategiska bombplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna