Är ryska bombare korrekta?

I ett uttalande i samband med öppnandet av den årliga tekniska konferensen med arméns stabschefer sa den ryska försvarsministern Sergei Choïgou att ryska bombplan nu kan att släppa släta bomber med en "noggrannhet på 10 till 15 m", dvs genomsnittlig noggrannhet för GPS-styrda bomber som används i västerländska arméer, såsom den amerikanska JDAM eller den franska A2SM (i GPS-version). Han tillade att denna precision uppnåddes med hjälp av nya observationssystem och demonstrerades under interventionen i Syrien.

Vi kan legitimt undra över sanningsenligheten i ministrens uttalanden, särskilt när vi såg de första videoklippen om de ryska bombningarna i Syrien, som utmanades av deras brist på precision. Dessutom strider detta uttalande mot andra tidigare uttalanden och argumenterar för att det ryska flygvapnet snabbt måste öka sin kapacitet när det gäller guidad flygvapen, missiler och bomber.

Så är detta en ny överdrift som de ryska myndigheterna brukar? Verkligheten är, som ofta, lite mer komplicerad.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT