Indien är intresserad av rysk R-37M luft-till-luft-missil med ultralång räckvidd

Den nye indiske försvarsministern, Shri Rajnath Singh, verkar fast besluten att föra ut sitt ministerium ur den administrativa och politiska torpor som har präglat det i nästan 10 år. Med legitimiteten (och den absoluta majoriteten) som det lagstiftande valet 2019 gav, har han sedan sin invigning åtagit sig att påskynda och förenkla anskaffningsprocesserna för försvarsutrustning, som Indien är världens ledande importör av. .

Medan landet just har validerat en order värd mer än 700 miljoner dollar för förvärv av 300 kortdistans R-73 luft-till-luft-missiler (NATO-kod AA-11 Archer) och 400 medeldistans R77-missiler (NATO-kod AA- 12 Adder), och ett ospecificerat antal Kh31 antiradarmissiler (NATO-kod AS-17 Krypton), har det indiska ministeriet inlett förhandlingar med Moskva i syfte att skaffa R-37M-missilen, som når en räckvidd på mer än 300 km , och avsedd att eliminera stödflygplan, såsom Awacs och tankplan.

Su30MKI 07 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Närbild av missilen R73 och R77 under vingarna på en indisk Su30MKI

Dessa missiler är avsedda att utrusta flygplan av ryskt ursprung i tjänst med det indiska flygvapnet, nämligen Su-30MKI och Mig29, av vilka landet också just har beställt ytterligare kopior för att ersätta det registrerade slitaget, och stärka landets luftmakt i på kort sikt.

Europeiska flygplan, som Mirage 2000, Jaguar och Rafale, är de utrustade med västerländska missiler, såsom Mica, ASRAAM-missilerna och Meteor-missilen, som kommer att utrusta Rafales indianer. Tillkännagivanden hade gjorts om en eventuell byte från Su30 och Mig29 till dessa europeiska missiler, men den order som just har lagts verkar motbevisa detta, åtminstone för tillfället.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna