Ekologi och försvar: Samma risker, samma svagheter och samma lösningar

Ekologi gjorde ett anmärkningsvärt genombrott och märkte det under de europeiska valen som just har ägt rum. Den ekologiska rörelsen har kunnat förenas, förklara hoten mot europeiska medborgare, skapa ett medlemskap som kan kvalificeras som massivt i valurnan, särskilt bland ungdomar.

Också uppfattas som antagonistiska delar de ekologiska och försvarsfrågorna mycket många gemensamma punkter och förklarar samma djupa politiska ointressen trots ett front-end-medlemskap. Framför allt delar de samma lösningar, som vi ser i den här artikeln.

Den största risken

Både försvar och ekologi delar uppfattningen om stor risk, vilket kan leda till att samhället förstörs, att se livet i stor skala av landet, kontinenten och till och med planeten. De många och detaljerade prognoserna för global uppvärmning är oundvikliga så länge vi visar ett minimum av objektivitet, och orsakerna är för det mesta perfekt identifierade.

Försvaret hanterar också en jämförbar risk. Om det uppfattas som mindre oundvikligt och mycket svårare att förutsäga med statistiska verktyg, är det också mycket mer konkret, en fjärdedel av världens befolkning lever idag i en krigszon. Tecknen på en snabb försämring av världsfreden är också mycket många, oavsett om de ökade militära utgifterna i världen, uppsägningen av internationella fördrag, ledarnas krigsretorik.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsinstitutionell kommunikation | Försvarsekonomi

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna