F-16 anpassar kommersiell framgång, långt ifrån europeiska tillverkares ögon

Det är uppenbart att den amerikanska lätta kämpen, designad på 70-talet och obevekligt moderniserad sedan dess, har fortsatt att uppnå kommersiell framgång i några år. Efter Taiwan, som önskar förvärva 66 F16V, kom förslaget till New Delhi att tillverka hundra F-21, den slutliga versionen av F-16 speciellt utformad för det indiska flygvapnet, och efter att ha tagit kontroll över alla arméerna i den europeiska luften, med undantag av de få länder som kan erbjuda flygplan till över 80 miljoner euro vardera, är det runt Marocko, för att förbereda för att beställa en ny del av 25 F16VC / D Block 72 åtföljd av modernisering av 23 F16 till 52+ standarden, allt för ett belopp som överstiger 4 miljarder dollar.

Om kvaliteten på den amerikanska apparaten inte längre behöver demonstreras beror denna framgång till stor del på frånvaron av en kämpe. Med undantag för JAS 39 Gripen kan faktiskt inga moderna enmotoriga flygplan matcha när det gäller pris och prestanda mot F16 i väst. Det svenska flygplanet använder dock ett stort antal komponenter, inklusive motorn, från USA eller Storbritannien. Handelsförhandlingar och exportlicenser är faktiskt mycket komplicerade att få, särskilt eftersom USA nu inte tvekar att öppet sätta hinder i vägen för europeiska industriister.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT