Ryssland kommer att utveckla en ny generation av helikopter "Hind"

Mil MI-24 stridshelikoptern, benämnd "Hind" i Natos terminologi, var en symbol för sovjetisk militärmakt under det kalla kriget. Inbyggd i mer än 2500 enheter, exporterad till mer än 60 länder, har enheten under sin utveckling och modernisering deltagit i mer än tio stora konflikter, allt från kriget i Afghanistan till den ryska interventionen. I Sydossetien. Till skillnad från västerländska koncept, som delade stridshelikoptrar som Apache AH-64 och Cobra AH-1, valde sovjetiska ingenjörer "GunShip" -konfigurationen, en tungt beväpnad och pansarhelikopter som kan transportera upp till åtta män samtidigt.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT