Kina blir första exportör av stridsdronan

Enligt Stockholm International Peace Research Institute, eller SIPRI, Kina sägs ha exporterat 153 drönarsystem,mellan 2014 och 2018 till 13 internationella kunder, vilket gör den till den ledande exportören av denna typ av utrustning i världen. Detta antal motsvarar en ökning med över 1400 5% från föregående period. Dessutom är Kina nu världens femte största exportör av försvarsutrustning och överträffar USA: s, Rysslands, Frankrikes och Storbritanniens toppkvartett. Under perioden exporterade Kina sin försvarsutrustning till 53 länder (+12 jämfört med den olika perioden), med de största kunderna Pakistan, Bangladesh och Algeriet.

Och utsikterna verkar inte vara för en avmattning i den kinesiska tillväxten inom detta område. Landet erbjuder nu högpresterande system som fregatter och korvetter, stridsflygplan, transport och helikoptrar, pansarfordon av alla slag, ett mycket brett utbud av missiler och radar, samt drönare, till mycket konkurrenskraftiga priser och mer än gynnsamma betalningsvillkor.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT