Kinas tungviktiga Y-20 kommer snart att finnas i specialversioner

I världen av militär flygteknik lockar stridsflygplan ofta medieintresse. Transportanordningar uppfattas ibland felaktigt som mindre tekniska eller mindre strategiska vid utövandet av luftkraft. De ansträngningar som européerna gjort för att utforma A400M och A330 MRTT visar att i själva verket ingen av dessa paradigmer är grundade.

Som sådan avslöjar det kinesiskt designade Y-20 tungtransportflygplanet den kinesiska flygindustrins tekniska framsteg som dess geopolitiska ambitioner, vilket ger PLA ett projektionsmedel. Tungt jämförbart med den amerikanska C-17 Och de tänker inte sluta där. Således meddelade de kinesiska myndigheterna under en presskonferens att enheten snart skulle vara derivat i specialversioner, inklusive en tankningsversion under flygning och en Awacs-version.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT