Saudiarabien lanserar utveckling av tung bomber drone

I samband med IDEX2019-mässan, som hölls från 17 till 21 februari i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, har det saudiska statsägda Science Technology-företaget, som ansvarar för att främja och utveckla saudiska försvarsforskning och industri, meddelat samutvecklingen av en ny tung luftstridsdron, presenterad som en "drönare bombplan",i samarbete med Sydkorea, Ukraina och USA.

Programmet, som presenteras som ett stort tvåmotorigt flygplan, skulle kunna bära "flera ton" utrustning och vapen av alla slag, allt från antifartygsmissiler till styrda bomber, liksom ett brett utbud av sensorer från radar med elektrooptiska sensorer och ESM-sensorer, vilket gör att flygplanet kan säkerställa ett brett utbud av uppdrag. Intressant är att sjöuppdrag starkt framhävs i presentationen av denna nya drönare.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT