Polen redo att förvärva 32 F-35 i oöverträffad försvar av 2026

Är dessa frågor om maktbalans på Nato-nivå eller kamp för inflytande inom det polska högkvarteret, hur som helst, den polska försvarsministern Mariusz Blaszczak har tillkännagett en ny plan för att modernisera och stärka de polska väpnade styrkorna och ersätta den för 2017, dock redan ambitiös, med € 45 miljarder ska investeras 2032. Den här gången kommer det att vara 43 miljarder euro ska investeras, men år 2026 fördubblades en investering mer än en årlig synvinkel.

 Detta kommer att göra det möjligt för Polen att modernisera sin marin tillsammans med förvärvet av nya ubåtar (en fil där Naval Group och TKMS kämpar kraftigt mot varandra), landstyrkorna med det senaste förvärvet av ett tjugotal HIMARS-system och dess flygvapen, med ersättningen av Su-22 och Mig-29 kvar från sovjettiden.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT