BMPT Terminator 3 blir klar efter Syrien

Som redan har diskuterats flera gånger har ryska styrkor använt den syriska teatern i stor utsträckning för att experimentera och förbättra vapensystem och deras läror. Bland dessa testade system gav BMPT Terminator 2 bepansrade strids- och skyddsfordon uppmuntrande resultat, vilket motiverade den första ordern på 12 enheter. Men knappast meddelades denna order att utvecklingen av en ny version, BMPT Terminator 3, formaliserades.

Den nya versionen kommer att överge T72 / 90-basen för att integreras i Armata-programmet, vilket gör det möjligt att designa ett pansarfordon tyngre och mycket modernare än dessa två föregångare. Dessutom kommer den troligen att vara utrustad med en 57 mm pistol, som med fördel ersätter den dubbla 30 mm pistolen som är monterad på T2. De ryska styrkorna har faktiskt länge noterat bristen på prestanda för kalibern 30 mm, som anses vara för svag, särskilt för att attackera befästa infanteriställningar. Dessutom kommer den nya pistolen att öka det effektiva utbudet av ombordartilleri och låta användningen av ammunition differentiera sig efter de mål som ska behandlas, allt från infanteri till drönare och helikoptrar, inklusive fiendens rustning.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT