Europa riskerar en djup internationell nedgradering i samband med sin militära svaghet

- Annons -

Efter att ha tagit upp frågan om utvidgningen av den franska avskräckningen till skyddet av Europa i slutet av förra veckan, Wolfgänget Ishinger, tidigare tysk ambassadör i Washington, och arrangör av den årliga säkerhetskonferensen i München, har återigen lagt grunden för reflektion över den effektiva europeiska militära kapaciteten, och dess dsnabbt krossat mot länder som Kina och Ryssland. Och att förutsäga att denna militära nedgradering omedelbart kommer att leda till en global nedgradering av unionen såväl som dess medlemmar, för att se en latent upplösning till förmån för mer kraftfulla allierade, USA för att inte nämna dem.

Som M Ishinger deklarerar, "Europa kan inte fortsätta att bygga sig själv samtidigt som man hoppas att alla dess grannar är pacifistiska". Och faktum är, med undantag för ett fåtal mycket anmärkningsvärda länder, såsom Polen, Rumänien och de baltiska staterna som står inför det ryska hotet, eller Grekland som står inför turkisk upprustning, förblir Europa generellt sett i ett mycket minimalistiskt försvar. att basera sin defensiva kapacitet endast på USA:s stöd och franska och brittiska kärnvapens avskräckande kapacitet och de få Nato B61-kammarna, utan att bygga verkliga styrkor som kan motarbeta hot som bevisats.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna