Ryssland kommer att utveckla en hypersonisk markversion av Kalibr Naval Cruise Missile

Slutet av INF-fördraget, fortsättning ... Som vi hade tänkt oss igår kommer Ryssland att utvecklas på mycket kort tid a hypersonisk markversion av Kalibr marin kryssningsmissil. Detta är i huvudsak uttalandet från försvarsministern Sergei Choigou, som meddelade att den nya missilen skulle utvecklas under perioden 2019-2020.

Observera dock att Kalibr-missilen idag inte är hypersonisk. Missilen, vars räckvidd varierar från 300 till 2500 km beroende på version, har en subsonisk marschfart och en supersonisk hastighet i terminalfasen. Termen ”hypersonisk kryssningsmissil” är därför mycket troligtvis en felaktig benämning, missilen har inte förmågan att upprätthålla supersonisk hastighet under hela flygtiden.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT