Kinesiska Su30MKK kommer nu att bära kinesiska vapen

Ett foto som publicerats av kinesiska medier och som ofta kommenteras på Twitter sedan visar en Su-30MKK, en kinesiskt förvärvad version av den ryska kämpen, som bär kinesiskt tillverkade PL-12 luft-luft-missiler. Inspirerad av ryska R-77 är PL-12 en radarstyrd missil vars räckvidd når 70 till 100 km beroende på höjden och hastigheten på bärraketten. 

För att kunna utrusta sin Su-30MMK med denna missil har kinesiska ingenjörer en omvänd teknisk fas av flygplanets skjutsystem, och är därför nu kapabla att utrusta Su-30 med hela utbudet av kinesiska vapen. Närmare bestämt kommer den att kunna bära upp till 3 långdistans supersoniska anti-skeppsmissiler YJ-12 som i kombination med det redan stora åtgärdsområdet för Su-30 kommer att ge en förlängning på mer än 2500 km till stridsflotta. i krigföring mot fartyg.

Genom att lägga till denna nya potential till befintliga system, såsom D21-D och D26 anti-ship ballistiska missiler, till H-6 och JH-7 bombplanen, såväl som till allt effektivare dieselubåtar, kan PLA nu behålla Amerikanska hangarfartyg mer än 3000 km från dess kuster. Vi förstår därför behovet av att ha ett tankningssystem som MQ-25 Stingray, avsett att avsevärt öka längden på F/A 18 och F-35C som utrustar amerikanska hangarfartyg. .

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna