Förenta staterna kommer att avbryta sitt deltagande i INF-fördraget

Enligt CBS-kanalen, och som vi allmänt hade förväntat oss, kommer Förenta staterna genom sin utrikesminister Mike Pompeos röst att meddela att de avbryter sitt deltagande i INF-fördraget och binder USA och Ryssland för att inte utveckla eller distribuera något ' strategiska vapen med mellanliggande räckvidd, med 500 och 5000 km räckvidd.

Under flera veckor och till och med flera månader var det klart att USA inte hade för avsikt att förbli bundna av detta fördrag, medan andra potentiella motståndare som Kina, Iran eller Nordkorea inte var det. Och faktiskt var hela argumentet kring den ryska Novator-missilen bara en iscensättning som syftade till att rättfärdiga detta tillbakadragande.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT