Snabb försämring av situationen i Syrien efter användningen av kemiska vapen

Eftersom bevis samlas för användning av kemiska vapen i Douma den 7 april, och Frankrike och USA kräver ett nödsammanträde i FN: s säkerhetsråd, genomfördes en missilattack på den syriska flygbasen Tiyas, även kallad T4, på natten till april. 8 till 9 och dödade mer än ett dussin bland de syriska och iranska soldaterna där. Efter att ursprungligen skylla USA och Frankrike, Ryssland och Syrien, pekar nu fingret mot Israel, inklusive två F-15 skulle ha avfyrat åtta kryssningsmissiler mot denna bas för att förhindra "skapandet av en iransk bas" nära den hebreiska staten.

Spänningarna mellan Ryssland och väst, och i synnerhet USA, har fortsatt att försämras sedan de ryska styrkorna ingripit på Krim och Donbass. Under de senaste veckorna har de gått upp ett steg igen, den här gången om den syriska regimen, enligt västerländska huvudstäder, skyldig att använda kemiska vapen mot de upproriska civila befolkningarna. Men andra relaterade faktorer ingrep för att framhäva dessa spänningar, såsom Skipal-affären i Storbritannien, som ledde till att mer än 100 diplomater utvisades från ryska befullmäktigade representationer i väst, och utvisningen som vedergällning av så många västerländska diplomater från Ryssland. . Fredagen den 6 april tillkännagav det amerikanska utrikesdepartementet också nya sanktioner mot människor och företag nära ryska makten, kopplade till ryska inblandning i USA: s presidentval 2016.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT