68% av indisk arméutrustning skulle vara föråldrad

Ett kollektiv av indiska försvarsmän och tjänstemän publicerade en artikel i "The Economist" om de mycket oroande tillstånden för de indiska arméerna. Enligt dem, 68% av indisk arméutrustning skulle vara föråldrad("Vintage" i texten), och endast 8% av utrustningen skulle vara "modern" ("top of the art" i texten). Så medan Kina driver mycket moderna flygplan som J10, J15, Su35 och J-20 stealth fighter i sitt flygvapen, använder Indien fortfarande starkt ärafulla men föråldrade Mig21s från 60-talet och Jaguarer från 70-talet. i väntan på att de 36 Rafale som beställts från Frankrike tas i bruk, kommer leveransen att börja 2019, kan den bara förlita sig på sina 250 SU-30 MKI och sextio Mirage 2000-flygplan, som båda dras på 80-talet.

Situationen är inte bättre för marinen, som driver ett icke-operativt hangarfartyg, som misslyckas med ubåtar förrän de första Scorpene-ubåtarna togs i bruk, designade av Naval Group, och förstörare och fregatter från 70-talet. , för armén, fortsätter den att använda kopior av sovjetiska T-80-tal och BMP-2-infanteristridningsfordon från 60-talet.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT